Jostain syystä niinkin helppo salaatti kuin kreikkalainen salaatti ei maistu miltään täällä Suomessa. Tätä herkkua olen syönyt niin Kreikassa kuin Makedoniassa ja Bulgariassakin, mutta Suomesta on toisinaan vaikea löytää edes hyvää fetajuustoa saati sitten maukkaita vihanneksia talvella. Alla kuvassa oleva salaatti maistui viime kesänä erityisen hyvälle Makedonia pääkaupungissa Skopjessa.
Täydellisen reseptin metsästyksessä päätin tällä viikolla testata Jamie Oliverin kreikkalaisen salaatin reseptin, ja lopputulos oli erittäin hyvä.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ainekset:
Erilaisia tomaatteja (itse käytin miniluumutomaatteja, kirsikkatomaatteja ja terttutomaatteja)
Kurkkua
Punasipulia
Paprikaa (ohjeessa käytettiin vihreää, mutta tällä kertaa käytin punaista)
Kalamata oliiveja (itse lisäsin myös vihreitä)
Tilliä
Minttua
Hyvää fetaa
Hyvää oliiviöljyä
Punaviinietikkaa
Merisuolaa
Kuivattua oreganoa
Valmistus:
Kuutioi, viipaloi ja puolita eri tomaatit (eri muodot tuovat mukavaa rakennetta salaattiin). Laita tomaatit salaattikulhoon. Kuori kurkku, paloittele melko isoiksi lohkoiksi ja viipaloi punasipuli ohuiksi siivuiksi. Poista paprikan siemenet ja viipaloi paprika rinkuloiksi. Lisää ainekset kulhoon. Pilko tilli ja minttu pienemmäksi. Laita yrtit kulhoon. Purista oliiveista mehua salaattiin ja lisää oliivit. Lisää salaattiin ensin punaviinietikka (itse laitoin n. 1 rkl) ja sitten oliiviöljy. Laitoin enemmän oliiviöljyä, koska en tiedä mitään parempaa kuin hyvä oliiviöljy. Lisää suolaa myllystä. Sotke kaikki käsin. Tarjoile lautasille, lisää feta ja ripottele päälle oreganoa. Kaada vielä päälle oliiviöljyä. Nauti heti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti