Resepti (n. neljälle hengelle)
Chilipesto:
1-2 chiliä maun mukaan
Korianteria tai persiljaa nippu
Basilikaa
2-3 valkosipulin kynttä
Rypsiöljyä (n. 1dl)
Yhden limen mehu
Suolaa
Pippuria
Pico de gallo:
3 tomaattia
1 punasipuli
Vihreä tai punainen chili
Persiljaa muutama oksa silputtuna
Limen tai sitruunan öljyä
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
Fajitamaustetut vihannekset:
1-2 paprikaa
2 punasipulia
Fajitamausteseosta maun mukaan
Öljyä paistamiseen
Pennepastaa 1 paketti
suolaa ja öljyä keitinveteen
Kana (valinnainen):
Maustamattomia kanan rintafileitä
Suolaa
Pippuria
Öljyä paistamiseen
Koristeluun:
Fetaa
Creme fraichea
Murustettuja tortillasipsejä
Avokadon siivuja
Persiljaa/korianteria
Valmista ensin chilipesto. Tämän voi halutessaan valmistaa jo edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Pilko kaikki ainekset mahdollisimman pieneksi ja laita tehosekoittimeen. Jauha niin pieneksi, että koostumus muistuttaa pestoa.
Pilko tomaatit, chili ja sipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Lisää joukkoon silputtu persilja, limen tai sitruunan mehu, oliiviöljy ja mausteet.
Siivuta paprika ja punasipuli suikaleiksi. Paista öljyssä. Lisää lopuksi fajitamausteseosta maun mukaan. Itse lisäsin n. 2 ruokalusikallista.
Haluessasi voit paistaa kanan rintafileitä lisukkeeksi. Itse käytin marinoimattomia rintafileitä, jotka maustoin vain suolalla ja pippurilla.
Keitä pasta ohjeen mukaan. Itse käytin pennepastaa, joka toimi hyvin muiden raaka-aineiden kanssa. Sekoita pastan joukkoon pesto ja fajitamaustetut vihannekset. Tarkista maku ja lisää suolaa/pippuria tarpeen mukaan. Annostele pastat lautaselle ja ripottele päälle pico de galloa sekä murustettua fetaa. Lisää viipaloidut kanan rintafileet. Laita kanan päälle ruokalusikallinen creme fraichea. Lisää murustetut tortillasipsit ja avokadot. Koristele muutamilla persiljan tai korianterin lehdillä. Tarjoile ja nauti heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti