tiistai 22. lokakuuta 2013

Ihana punajuuririsotto

Viikonloppuna tuli tehtyä herkullista punajuuririsottoa. Ohje on sinänsä niin helppo, että tämän ehtii valmistella arki-iltoinakin. Löysin muutaman kivan respetin netistä Yhteishyvän ja Kodin Kuvalehden sivuilta, joita sitten yhdistelin hieman.

Resepti (4:lle hengelle):

2-3 suurta punajuurta
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä paistamiseen
4 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
n. 8 dl kasvislientä
200 gr parmesanjuustoa
nokare voita
Koristeluun rucolaa

Risotton kanssa voi paistaa halloumijuustoa tai vuohenjuustoa. Sopii erinomaisesti tämän hieman makeahkon risotton kanssa.

Aloita valmistelut kuorimalla ja raastamalla punajuuri karkeaksi raasteeksi. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi.  Raasta tässä vaiheessa myös parmesanjuusto raasteeksi. Kuumenna noin pari ruokalusikallista oliiviöljyä kattilassa ja ruskista sipuli ja valkosipuli öljyssä. Kun sipulit ovat kuulottuneet, lisää punajuuriraaste ja anna hautua kannen alla n. 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää risottoriisi ja kuullota kunnes riisi on hieman läpinäkyvää. Lisää valkoviini ja sekoita koko ajan. Kun valkoviini on haihtunut, lisää kasvislientä pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Jatka niin kauan kunnes riisi on al dente. Risotton kypsennyksen loppuvaiheessa voit halutessasi paistaa halloumin tai vuohenjuuston lisukkeeksi niin, että se valmistuu samoihin aikoihin risotton kanssa. Kun risotto alkaa olla valmis, lisää raastettu parmesanjuusto sekä nokare voita. Lisää suolaa mikäli kaipaat sitä tässä vaiheessa.

Asettele risotto lautaselle ja laita risotton päälle paistettu halloumijuusto tai vuohenjuusto. Viimeistele rucolalla. Nauti heti, sillä risotto ei odota ruokailijaa, vaan ruokailija odottaa risottoa!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti